BRANFORD MARSALIS

Terwijl menigeen uitziet naar een plaat van de grootse concerten die hij vorig jaar in het BIMhuis gaf, brengt saxofonist Branford Marsalis stoïcijns een nieuwe studioplaat. Eternel is geheel gevuld met ballads die met grote zorg werden opgenomen en gemixt. Het bekendst is het `Gloomy Sunday', de grootste verrassing `The Ruby and the Pearl', dat Branford oppikte van Nat `King' Cole. Naast de Bolero-beat in dit stuk valt op dat Branfords spel op sopraansax hier heel sterk lijkt op dat van `oldtimer' Sidney Bechet. In het lange titelstuk van Branford zelf krijgen ook pianist Joey Calderazzo, bassist Eric Revis en drummer Jeff `Tain' Watts alle kans om te schitteren. Zolang `Live at the BIMhuis' er nog niet is, is Eternel heel geschikt om het wachten te bekorten, want de sfeer is zeventig minuten lang superrelaxt met een licht melancholische ondertoon.

Branford Marsalis Quartet: Eternel (Marsalis Music/Rounder Records 11661-3309). Distr. Challenge.