Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Gesprek met de Nederlandse Irakees Fouad Hussein die een topfunctie had in Bagdad. Door de onveiligheid in het land is hij noodgedwongen terug in Nederland. Hij vertelt over zijn ervaringen en teleurstellingen. Ned.2, 18.20-19.05u.

Netwerk. Aandacht voor het proces n.a.v. de bouwfraude dat vandaag is begonnen. De nieuwsrubriek onthult ook een nieuwe fraudezaak in de betonbranche. Een klokkenluider uit de branche vertelt hoe betonfabrikanten in geheime vergaderingen de bestratingswerken in Nederland onderling verdeelden. Ned.1, 20.30-21.05u.

Nova. Onder meer een gesprek met voetballer Pierre van Hooijdonk van de Turkse voetbalclub Fenerbahce over de mogelijke toetreding van Turkije tot de Europese Unie. Verder Mat Herben die zonder zijn fractieleden te informeren weer lid geworden is van de LPF en topsalarissen in de zorgsector. Ned.3, 22.20-23.05u.

Debat Amerikaanse vice-presidentskandidaten. Rechtstreeks verkiezingsdebat uit de Case Western Reserve University in Cleveland in aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen tussen de running mates vice-president Dick Cheney en senator John Edwards. Ned.2, 2.45-4.45u. en herh. 9.10-10.40u.; CNN, 3.00-4.30u. en herh. 10.00u.

DOCUMENTAIRE

Andere tijden. Reportage over het ontstaan van VUT en prepensioen, halverwege de jaren zeventig, en hoe de vakbond hoopte op een oplossing voor de jeugdwerkloosheid. Ook een terugblik op hoe minister Boersma de haven-CAO redde. Ned.3, 20.55-21.30u.

PRAATPROGRAMMA

Het elfde uur. Internetinvesteerder Roel Pieper hekelt Balkenendes broekriemeconomie en Zalms bezuinigingsdrift. Verder spreekt Jessica Durlacher over haar roman Emoticon en over het missen van God. Kamerlid André Rouvoet legt uit welke christelijk-sociale maatregelen het kabinet zou moeten nemen. Ned.1, 21.50-22.35u.

Barend & Van Dorp. Gasten zijn Feyenoordtrainer Ruud Gullit en Daphne Dekkers over haar Mamagenda en het toneelstuk Mama. RTL4, 22.50-23.50u.

INFOTAINMENT

De TV makelaar. Zie tv-vooraf. RTL4, 20.30-21.30u.

Nationale nieuwsquiz. Kennisquiz met de presentatoren Harmen Siezen en Mieke van der Weij waarin het nieuws van dit jaar centraal staat. In deze aflevering nemen cabaretiers onder wie Jack Spijkerman en Paul Haenen het tegen elkaar op. Ned.1, 21.05-21.50u.

AMUSEMENT

Het gouden beeld. Verslag van de uitreiking van de prijzen voor de hoogst gewaardeerde Nederlandse televisieproducties en personen van het afgelopen tv-seizoen. Ned.2, 20.25-21.20u.

FILM

Beautiful Joe (Stephen Metcalfe, 2000, VS/GB). Mislukte genremix tussen romantische komedie, thriller en misdaadfilm. Gokverslaafde Sharon Stone probeert zich met diverse pruiken schuil te houden voor haar schuldeisers. Dan ontmoet ze een door zijn vrouw bedrogen bloemist met een hersentumor (gespeeld door komiek Billy Connolly). RTL5, 20.30-22.25u.

Nutty Professor II: The Klumps (Peter Segal, 2000, VS). Eddie Murphy dwingt respect af met liefst acht rollen in overigens plat vervolg op remake van komediehit met Jerry Lewis uit 1963. Janet Jackson is de geliefde van de dikke professor die een verjongingselixer heeft uitgevonden. Veronica, 20.30-22.25u., met reclame.

China Strike Force / Lei ting zhan jing (Stanley Tong, 2000, Hong Kong). In slaapverwekkende actiefilm krijgt Aaron Kwok gezelschap van rapper Coolio, als slechterik. RTL5, 22.25-0.10u.

Rocky IV (Sylvester Stallone, 1985, VS). Aflevering uit Stallone's schaamteloze boksersreeks. Amerikaanse held vecht dit keer met Russische uitdager die door computers werd getraind en met geheimzinnige injecties wordt opgepept. Doortrapte commies geven Rocky ten slotte staande ovatie. BBC1, 0.20-1.50u.

RADIO

De avonden. In het eerste uur teksten van o.a. Wim de Bie en Tonnus Oosterhof. Verder een gesprek met schrijver Ton van Reen, die vaak schrijft over buitenstaanders. 747AM, 21.02-23.00u.

Casa luna. Gesprek met choreograaf Nanine Linning over dans, muziek, licht en haar nieuwe productie, geïnspireerd op het werk van schilder Francis Bacon. Radio 1, 0.02-2.00u.