Nog één doelpunt en Litjens is record kwijt

Nog één doelpunt en Sohail Abbas is in het bezit van het `hockeywereldrecord' van de voormalige strafcornerschutter van het Nederlands elftal, Paul Litjens. De in 1982 afgezwaaide specialist van Kampong kwam in 177 interlands uit op het indrukwekkende totaal 267 treffers. Abbas (29) staat sinds gisteren op hetzelfde aantal, nadat het Pakistaanse strafcornerfenomeen met twee doelpunten aan de basis stond van Pakistans zege op en in India: 1-3.

Daarmee kwam de stand in de beladen testserie tussen beide buurlanden, de eerste in vijf jaar, op 3-1 in het voordeel van het Pakistan van de Nederlandse bondscoach Roelant Oltmans. Morgen wordt de oefenreeks ter bevordering van de onderlinge relaties voortgezet met een duel in Chandigarh, gevolgd door Amritsar (vrijdag) en Hyderabad (zondag).

Het 267ste doelpunt van Abbas kwam gisteren niet tot stand via een korte hoekslag, maar via een strafbal, waarvoor de bezoekers mochten aanleggen nadat Dilip Tirkey een strafcorner met het hoofd had gekeerd. De onfortuinlijke aanvoerder van India moest per brancard van het veld, waarna de topscorer van de Olympische Spelen in Athene (elf treffers) in New Delhi's Dhyan Chand-stadion aanlegde voor zijn historische doelpunt.

,,Het zou mooi zijn het record te pakken tijdens de Champions Trophy in eigen land (begin december in Lahore, red.), maar niemand moet het me kwalijk nemen als me dat in deze testserie al lukt'', verklaarde de verdediger gisteren, die zich in de winterstop met ploeggenoot Waseem aansluit bij overgangsklasser Rotterdam.