Feyenoord treft met Schalke oud-winnaar

Feyenoord is in een lastige groep terechtgekomen met het Duitse Schalke 04, het Zwitserse Basel, het Schotse Haerts en het Hongaarse Ferencváros. Dat was het resultaat van de loting van het UEFA-Cuptoernooi die vanmiddag in het Zwitserse Nyon werd verricht.

Het toernooi om de Europese voetbalbeker kent dit seizoen een nieuwe opzet. Voor het eerst worden de deelnemers in de eerste fase in acht verschillende groepen van vijf clubs ingedeeld. De veertig clubs die zich wisten te plaatsen voor de eerste groepsfase van het UEFA-Cuptoernooi spelen een halve competitie tegen elkaar. Daarmee zijn kleinere clubs als Utrecht, Heerenveen en AZ verzekerd van twee Europese thuiswedstrijden. De beste drie ploegen van iedere groep plaatsen zich voor de volgende ronde. Dan zullen ook de nummers drie van de groepen in de Champions League mee dingen om de UEFA Cup.

De groepswinnaars spelen tegen de nummers drie, de nummers twee komen tegen de clubs uit die vanuit de Champions League instromen. De eerste speelronde in de groepsfase van het UEFA-bekertoernooi is op 21 oktober.

Feyenoord was geplaatst en ontliep daardoor topploegen als Lazio, Parma en Newcastle. Met de voormalige UEFA-Cupwinnaar Schalke 04 en Basel treffen de Rotterdammers toch twee lastige tegenstanders.

Utrecht heeft het redelijk getroffen met clubs Club Brugge en Zaragoza. Utrecht-trainer Foeke Booij speelde jarenlang in de spits bij de Belgische club. Heerenveen treft met Stuttgart en Benfica zware tegenstanders. AZ wacht een zware klus met opponenten als de Rangers en Auxerre.