A4-krant over Innovatie

Innovatie is een van de speerpunten van het kabinet-Balkenende II. Nederland moet meer innoveren om de kenniseconomie te kunnen worden waar Europa zo'n behoefte aan heeft.

Innovatie is ook het thema-onderwerp van het Nederlands kampioenschap debatteren voor middelbare scholieren, dat dit najaar voor de zevende keer wordt georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut. In het kader daarvan verschijnt vandaag op de scholierensite van NRC Handelsblad een A4-krant in PDF-formaat over innovatie.

In de krant wordt gefilosofeerd over het nut van een schoolvak `uitvinden' en wordt de leden van het Innovatieplatform aangeraden een paar zesjarigen in hun denktank op te nemen. Verder bevat de krant onder meer artikelen over het innoverend vermogen van toetjesfabrikanten, het poldermodel dat elke kans op innovatie in de kiem smoort en de vraag of fundamenteel onderzoek niet beter zou kunnen worden afgeschaft.

De A4-krant is bedoeld voor leerlingen in het Studiehuis. De redactie van Stepnet van uitgeverij Thieme-Meulenhoff maakt opdrachten bij de A4-krant.

Zie: www.nrc.nl/scholieren