Nieuwkomer Messina blijft verbazen in Serie A

De Italiaanse provincieclub Messina kan na vijf duels worden aangemerkt als de sensatie van de Italiaanse Serie A. De voetbalploeg won gisteren met 4-1 van Siena en staat tweede in de rangschikking, achter Juventus.

De ruime thuiszege van Messina was vooral te danken aan Di Napoli, één van de elf modale voetballers die geregeld hun opwachting maken in het San Filippo di Messina. De spits maakte twee treffers en zette daarmee zijn club op het goede spoor.

De hoge klassering van Messina is zeker niet het gevolg van een gemakkelijke competitiestart. Zo verraste de ploeg eerder AC Milan in het San Siro. Ook AS Roma werd eerder aan de kant geschoven: 4-3. De formatie van trainer Mutti is nog ongeslagen.

Koploper Juventus had tegen Udinese een moeilijke middag. De `Oude Dame' kwam twee keer goed weg toen Udinese-speler Iaquinta op een haar na het doel miste. In de tweede helft kreeg Juventus meer grip op het duel en doorbrak invaller Zalayeta (die de geblesseerde Trézéguet verving) de ban: 1-0. Die eindstand zorgde voor tevreden gezichten, ook bij Juve-spits Ibrahimovic. Toch kan het duel een vervelende staartje krijgen voor de voormalige Ajacied. Op tv-beelden was te zien dat hij de Braziliaan Cribari een kopstoot gaf.

AC Milan bleef goed in het spoor van Juventus. De ploeg boekte een 3-1-overwinning op Reggina. De Russische sterspeler Sjevtsjenko maakte twee doelpunten, de Braziliaan Kaka was eenmaal trefzeker. Inter liet twee punten liggen in de Italiaanse hoofdstad. De Milanezen kwamen tegen AS Roma, na een ruststand van 1-1, in het begin van de tweede helft met 3-1 voor door doelpunten van Veron en Recoba. Totti deed snel iets terug en De Rossi bezorgde de thuisploeg een kwartier voor tijd een gelijkspel: 3-3.

FC Barcelona heeft op de zesde speeldag van de Primera Division alleen de leiding genomen. De formatie van coach Rijkaard boekte gisteravond een krappe zege op Numancia (1-0) en zag dat concurrent Valencia tegen Real Betis niet verder kwam dan een gelijkspel: 1-1.

De Catalaanse ploeg heeft nu zestien punten, twee meer dan Valencia. De overwinning op Numancia kwam tot stand dankzij een doelpunt van de Zweedse goaltjesdief Henke Larsson. In Nou Camp verschalkte hij in de 70ste minuut de Numancia-doelman met een fraaie inzet, waardoor zijn werkgever de vijfde competitiezege van het seizoen behaalde. Slecht nieuws voor Barcelona was het uitvallen van Edmilson. De Braziliaan werd van het veld gedragen met een knieblessure.

Real Madrid stelde opnieuw teleur. Het verbleekte sterrenensemble verloor in eigen huis van Deportivo La Coruña. Albert Luque maakte de enige treffer in het Bernabeu-stadion. Het was de derde competitienederlaag van de Koninklijke. De achterstand op Barcelona is zeven punten.