Hirsi Ali: `geen jongens besnijden' (Gerectificeerd)

Het Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali (VVD) wil dat ook het besnijden van jongens strafbaar wordt gesteld. Ze zei dit gisteren tijdens een tv-uitzending. Ze vindt het ook onjuist dat vrouwenbesnijdenis verboden is, maar toch door het ziekenfonds wordt vergoed. Het verwijderen van de voorhuid vindt vooral plaats in de joodse en moslimtraditie. Ronny Naftaniël, directeur van het CIDI, noemt de uitlatingen van Hirsi Ali ,,overdone'. ,,Besnijdenis bij jongetjes heeft, mits goed uitgevoerd, geen nadelige gevolgen. In tegenstelling tot vrouwenbesnijdenis, verandert mannenbesnijdenis niets aan de sexuele beleving.' Amir Ali Maddoe, voorzitter van de Nederlandse Moslim Raad, noemt het voorstel ,,te gek voor woorden'.

Rectificatie

Besnijden

In het bericht Hirsi Ali: `geen jongens besnijden' (4 oktober, pagina 7) staat dat Hirsi Ali het onjuist vindt ,,dat vrouwenbesnijdenis verboden is, maar toch door het ziekenfonds wordt vergoed'. Zij is verkeerd geciteerd. Hirsi Ali wijst erop dat vrouwenbesnijdenis verboden is, terwijl jongensbesnijdenis nota bene in het ziekenfondspakket zit.