Bondfilm uitgesteld

De 21ste aflevering van James Bond is uitgesteld tot in ieder geval 2006. Dat hebben de producenten van de filmreeks vorige week bekendgemaakt, zo meldt het vakblad Variety.

Producent MGM heeft nog geen regisseur gevonden voor de nieuwste episode van het actiedrama over de Britse meester-

spion Bond. Evenmin is er een besluit over de acteur die de titelrol zal spelen. Omdat in de zomer van 2006 het derde deel uitkomt van Mission Impossible zal de nieuwe Bond waarschijnlijk pas in het najaar in de bioscopen te zien zijn. De reeks Mission Impossible wordt geproduceerd door Sony, het bedrijf dat onlangs MGM overnam.

MGM en medeproducent Eon hoopten voor eind september een regisseur te contracteren, maar dat is niet gelukt. Daarom is er te weinig voorbereidingstijd om de film in 2005 uit te laten komen. De producenten zouden belangstelling hebben voor onder meer de Brit Matthew Vaughn (Layer Cake) en Paul McGuigan (Wicker Park en Lucky Number Slevin).

Het uitstel zorgt ook voor extra tijd bij het zoeken naar de opvolger van acteur Pierce Brosnan, die overigens heeft laten doorschemeren mogelijk toch nog een deel voor zijn rekening te willen nemen. Onder meer Ewan McGregor, Hugh Jackman, Dougray Scott, Orlando Bloom, Clive Owen, Ioan Gruffudd, Eric Bana en Gerard Butler zijn genoemd, maar met geen van allen heeft MGM een contract gesloten.

Sinds Dr. No in 1962 heeft de reeks bijna 4 miljard dollar opgebracht en is daarmee een belangrijke inkomensbron voor MGM.