Wees helder over de hervormingen van kabinet

Zelden heb ik zo'n halfslachtig commentaar in NRC Handelsblad gelezen als zaterdag 25 september. En ik ben al twintig jaar abonnee! Eerst concludeert u dat de verzorgingsstaat nodig aan herziening toe is. Vervolgens verwijt u het kabinet dat het die herziening probeert door te drukken en niet genoeg poldert. En dat zonder een alternatief te bieden. Dat is wel erg gemakkelijk en getuigt niet van de onafhankelijke geest die deze krant pretendeert te dienen. Natuurlijk doen de maatregelen van het kabinet pijn, want ze tornen aan verworven rechten. Dat is de consequentie van hervormingen. Wijs dan de hervormingen af of kom met betere alternatieven. Of steun het kabinet. Als je dat allemaal niet wilt schrijven, kies dan niet dit onderwerp voor het commentaar.