Veelpleger 1

Ik heb twee zoons, van respectievelijk 7 en 1 jaar oud. Ik ben erg van regeren is vooruitzien, dus ik hou me al bezig met wat te doen als je puberkind ontspoort sinds ik zelf redelijk in staat geacht word kinderen op te voeden.

Ik lees daarom graag verhalen als dat van Hinne van Akker over zijn verslaafde zoon (Zaterdags Bijvoegsel, 25 september). Ik zou mijn kind vrij snel op straat gooien als ik niks meer voor hem doen kan en hij mijn of zijn leven verziekt. Hij hoeft dan ook niet meer bij mij te komen eten. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden als het om drugsgebruikers gaat. Ik heb nog een voornemen: er VROEG bij zijn. PRATEN ZAL HIJ. Eerlijk opgebiecht; samen ertegenaan om weer het tij te keren.

Verveling, geen passie hebben, dat is de vijand van de puber en van deze samenleving als geheel. Ze gaan hier op mooie avonden, windstil, geen regen, temperatuur boeit niet, op het speeltoestel `het schip' zitten. Ze drinken bier en zo, gebruiken condooms, schreeuwen, intimideren voorbijgangers en de volgende dag stapt die van mij van 7 in glas want dit keer had mama al het glas niet opgeraapt omdat ze er niet altijd langsloopt met haar hond. Kind kan niet naar turnen en gym.

Dus wat ik mij voorneem: mijn kind zal passies hebben; dood aan de verveling!

Ik vind dat Hinne van Akkers idee voor een gedwongen afkickcentrum steun verdient. Hij is wat mij betreft oké, ik zal hem niet afvallen.