Richard Cameron:

Een auto-ongeluk in Spanje maakte een voortijdig einde aan de laatste tournee van Popprijswinnaars Arling & Cameron, die als duo ophielden te bestaan. Zanger Richard Cameron moest revalideren van een gebroken rug en keert met de cd Back terug naar zijn wortels als singer/songwriter. Bijgestaan door de Belgische groep Das Pop, de Berlijnse muzikanten Achim Treu en Warner Poland en in één nummer door zijn oude compaan Gerry Arling, maakte Cameron een ambachtelijk liedjesalbum dat hier en daar (met name in het `W.E.E.K.E.N.D'-achtige `Better all the time') nog raakt aan zijn reputatie als uitvinder van de `easy tune'. De huiskamersfeer die hij toen op de dansvloer propageerde, is nu verplaatst naar een gemakkelijke stoel bij het haardvuur in vriendelijke liedjes vol compassie en warmte. In hun opgeruimde instrumentatie ontsnappen ze niet altijd aan de kitsch-factor die de herstelde en herboren Richard Cameron met zich meedraagt, als hij zingt dat `everything is beautiful / and nothing's gonna change at all.'

Back (Drive-In/Konkurrent)***

    • Jan Vollaard