Oerol Festival gaat nog vier jaar door

Het jaarlijkse Oerol Festival op Terschelling blijft, in ieder geval voor de komende vier jaar, bestaan. Dat heeft het bestuur van de festivalstichting gisteren bekendgemaakt. De toekomst van het culturele festival was ongewis omdat de financiële steun aan Oerol te klein was geworden. Vorige week bleek echter uit de Cultuurnota 2005-2008 dat de overheidssubsidie toch verhoogd wordt. Dat heeft de stichting doen besluiten toch verder te gaan met het Oerol Festival. De totale subsidie van de Rijksoverheid is 328.000 euro. Er komt ook steun van de plaatselijke middenstand op Terschelling en de provincie Friesland. Het Oerol Festival is volgend jaar aan zijn 24ste editie toe. Oerol 2005 vindt plaats van 10 tot en met 19 juni en krijgt een nautisch thema over de binding van de eilanders met de zeevaart, onder de werktitel Geen zee te hoog.