NEC wint simpel van verzwakt RBC

NEC heeft gisteravond een eenvoudige overwinning behaald op RBC Roosendaal. In De Goffert wonnen de Nijmegenaren met 3-0 van de West-Brabantse voetbalclub.

RBC begon zwaar gehavend aan de competitiewedstrijd tegen NEC. De ploeg had zoveel blessures dat er maar plaats was voor vijftien selectiespelers. Voor RBC zijn de tochtjes naar de Gelderse stad dit seizoen niet bijster plezierig. In het bekertoernooi verloor de ploeg ook al met ruime cijfers. Destijds had het elftal het excuus dat ze na vijftien minuten met tien man kwam te staan, waarna de schade in het vervolg van het duel opliep naar 4-0.

RBC kon gisteren mede door alle afwezigen geen vuist maken. Het surplus aan individuele kwaliteit was daarvoor bij NEC simpelweg te groot. Het probleem bij NEC is dat er ondanks de aanwezigheid van al die talenten geen ingespeeld elftal staat. Trainer Neeskens heeft de beschikking over meer dan gemiddelde voetballers, maar presteert daarmee niet naar de mogelijkheden. Sinds de entree van assistent-coach Lok, die ook wordt genoemd als mogelijk opvolger van de ex-international, zit er verbetering in het spel, al is het nog steeds niet sprankelend.

De Paraguayaan Baretto, die voor het eerst dit seizoen een basisplaats had, maakte met twee doelpunten binnen twintig minuten meteen een einde aan de mogelijke hoop die de Roosendalers hadden op een stuntje. Voor de zilverenmedaillewinnaar van de Olympische Spelen in Athene waren het zijn eerste doelpunten in dienst van NEC.

De Zuid-Amerikaan stond daarna ook nog aan de basis van het derde Nijmeegse doelpunt. Met een slim passje zette hij Boutahar vrij voor doelman Aerts. De goalie, die volgend jaar naar Feyenoord verhuist, kon daarna voor de derde keer binnen een half uur de bal uit het net halen. Nog voor de pauze had NEC eigenlijk ruim afstand moeten nemen. Denneboom en Boutahar verzuimden echter goede mogelijkheden in doelpunten om te zetten.

Na rust vond de thuisploeg het wel best en drong hij nauwelijks nog aan om de score hoger op te voeren.