Maatwerk of confectie?

Boven een bepaald vrij beschikbaar vermogen is het mogelijk om je geld niet zelf te beheren, maar dit door je bank te laten doen: het zogenaamde private banking. Robeco biedt dit aan onder de naam persoonlijk vermogensbeheer. Zij claimen dat je zo een aanzienlijk hoger rendement haalt. Daar staan wel hogere kosten tegenover. Nu vraag ik mij dit af. Wanneer Robeco de kennis in huis heeft om voor jouw portefeuille een hoger rendement te halen, waarom doen zij dit dan niet voor hun wereldwijde aandelenfonds Robeco? Heeft private bankieren zin? Of gewoon maar middelen in Robeco?

(U. de A.)

Vermogensbeheer of private banking (maatwerk) en een beleggingsfonds (confectie) zijn onvergelijkbaar, maar u signaleert wel een interessant dilemma. Ik ken uw situatie niet, maar middelen is zo gek nog niet. Bovendien geeft Robeco geen garantie op een hoger (hoger dan wat?) rendement.

    • Adriaan Hiele