Bruce Springsteen zingt voor `verandering' in VS

Gisteren zijn Bruce Springsteen en R.E.M. in de Verenigde Staten begonnen aan een tiendaags concert tegen de regering-Bush. In hun tournee, getiteld `Vote For Change' die gisteren begon, zullen diverse bekende artiesten optreden. De tournee zal de staten Ohio, Michigan, North Carolina, Florida, Minnesota, Wisconsin, Iowa, Missouri, Washington en Arizona aandoen. De deelnemende artiesten, onder wie de Dixie Chicks en James Taylor, beogen een verandering in het leiderschap van het land en de verkiezing van John Kerry als president. Volgens R.E.M.-leider Michael Stipe hebben de Verenigde Staten en met name de Bush-regering een kans gemist om na 11 september de wereld ,,bij elkaar te brengen''. Springsteen beschrijft de verkiezingen als ,,de belangrijkste gebeurtenis in mijn leven.'' De tournee, waaraan ook Pearl Jam, Jackson Browne en Bonnie Raitt meedoen, omvat zevenendertig optredens in dertig steden.