Brillen kwijt tijdens vakantie

Spullen verliezen tijdens de vakantie kan lastig zijn, vooral als het verlies tot gevolg heeft dat strand, zee en zwembad niet helemaal scherp meer op het netvlies te krijgen zijn.

En dat dit tijdens de afgelopen vanatieperiode regelmatig voorkwam bleek gisteren uit cijfers van reisverzekeraar De Europeesche. De verzekeraar meldde dat de Nederlandse vakantievierders tijdens de zomer van 2004 vooral brillen of lenzen zijn kwijtgeraakt. Dit meldde De Europeesche na een inventarisatie van de schadeclaims die zijn ingediend na vakanties. Brillen en lenzen namen de koppositie over van (digitale) camera's, die nu op de derde plaats staan.

Op de tweede positie zijn tassen en koffers terechtgekomen. Opmerkelijk is de vierde positie van kleding. Deze positie is vooral toe te schrijven aan de opkomst van meldingen van vermissing van dure dameslingerie. Dit laatste wapenfeit maakte De Europeesche, die 30 procent van de reisverzekeringsmarkt in handen zegt te hebben, in augustus al bekend.

De Europeesche kon niets zeggen over de totale schade die is geleden door zoekgeraakte of gestolen spullen. De lijst is namelijk gebaseerd op aantallen, niet op bedragen.

De verzekeraar maakte ook een toptien bekend van meest gestelde medische vragen. Diarree blijkt het grootste probleem te zijn. Ook lijken vele mensen slechte ervaringen te hebben met een ander bed gezien de derde plaats voor het aantal vragen over een pijnlijke rug.