Amsterdam Klezmer Band

De Amsterdam Klezmer Band is de laatste jaren sterk gegroeid, zowel in diepte als in breedte. Na de succesvolle meeting met de Turkse Galata Gypsy Band die vorig jaar als Katakofti op cd verscheen, is daar nu Man Bites Dog Eats van de Amsterdam Klezmer Band. De studio-ontmoeting met het Amsterdamse jazztrio Man Bites Dog wordt de komende weken op een aantal podia herhaald.

De basis van de samenwerking is een gedeelde liefde voor Balkanmuziek maar daar blijft het op deze cd niet bij. In Balagué van Joop van der Linden wordt met gastzangeres Genet Assefa de Ethiopische popmuziek verkend, in Black Pen van Tobias Klein zit een flinke scheut Duke Ellington terwijl gitarist Damien Cluzel in enkele stukken voor vervreemdende electrische effecten zorgt. Ook de ingehouden mompelzang van Alec Kopyt geeft deze cd een bijzondere, eigen kleur.

Vandaag staat deze enthousiaste gelegenheidscombi in Provadja in Alkmaar en daarna op nog zeven andere podia.

Man Bites Dog Eats Amsterdam Klezmer Band (TRYtone TT559-028). Distr. www.trytone.org