Voorzorgslanding Airbus uit Berlijn op Schiphol

Een toestel van British Airways heeft gistermiddag op Schiphol een voorzorgslanding gemaakt nadat een bommelding was binnengekomen. De Airbus was op weg van Berlijn (Tegel) naar Londen Heathrow. Onderzoek van het toestel en de bagage leverde niets op. De 118 passagiers en de zeskoppige bemanning konden na een tussenstop van enkele uren hun reis voortzetten met een ander toestel. Volgens het ministerie van Justitie was er geen sprake van een terreuralarm. De marechaussee gaat vandaag met de luchtvaartpolitie nog onderzoek instellen doen naar de bron van de bommelding. Een vliegtuig van de Griekse luchtvaartmaatschappij Olympic Airways maakte dinsdag in Ierland een noodlanding na een bommelding. Het toestel was op weg van Athene naar New York met 295 passagiers en twaalf bemanningsleden aan boord. Afgelopen zondag maakte ook al een toestel van Olympic Airways een voorzorgslanding in Londen na een bommelding.