Verbatim

Europees buitenlandse beleid maken is alsof je op weg gaat in een konvooi van 25 of meer erg verschillende auto's, en overeenstemming onder de chauffeurs probeert te bereiken over de exacte route, de snelheid, en de vraag wie voorop rijdt.

Minister Bot van Buitenlandse Zaken op de conferentie van Europese parlementariërs in Den Haag.

Elke kop koffie die men waar ook ter wereld drinkt, voorkomt dat de teelt van illegale gewassen toeneemt, dat het terrorisme in Colombia toeneemt.

President Alvaro Uribe van Colombia, bij de opening van een Colombiaanse koffiebar in New York.

We moeten ons realiseren dat het op de lange termijn, zonder ingrijpende technologische veranderingen, onhoudbaar zal zijn als ieder Chinees of Indiaas gezin evenveel energie gebruikt en dat even inefficiënt doet als het gemiddelde Amerikaanse huishouden.

Raghuram G. Rajan, hoofdeconoom van het Internationaal Monetair Fonds.

[De les is] dat gedeelde waarden niet voldoende zijn om een unie in stand te houden. Er moeten andere motieven bij komen. In de geschiedenis zijn die meestal hetzij de hegemonie van één der constituerende delen, hetzij een bedreiging van buitenaf geweest. Het eerste willen de Europeanen niet, het tweede bestaat niet in hun perceptie.

J.L. Heldring, columnist NRC Handelsblad.

Met de vooringenomen stemming, zoals die bij mij overkomt, lijkt het alsof het OM de stellingname al bepaald heeft. Ik vind het genoeg zo.

Eric O. in een verklaring voor de president van de rechtbank in Arnhem.