Sportagent IMG uit VS verkocht

Het grootste sportmarketingbureau ter wereld, dat sporters als de golfer Tiger Woods en tennissers Andre Agassi en Venus Williams vertegenwoordigt, is verkocht aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Forstmann Little. Dat heeft de International Management Group (IMG) gisteren bekendgemaakt.

Het kantoor is in de jaren zestig opgericht door Mark McCormack, een pionier op het gebied van sportmarketing die bevriend was met de golfer Arnold Palmer. De Amerikaan stierf in mei 2003 aan een hartaanval. ,,McCormack heeft van IMG een wereldmerk gemaakt. Er is niemand die kan tippen aan zijn klantenbeheer of sportactiviteiten'', citeert de Britse BBC een woordvoerder van Forstmann Little.

De investeringsmaatschappij betaalt de overname aan de twee houdstersmaatschappijen met contant geld. De prijs is niet onthuld maar zou volgens berichten in de Angelsaksische pers zo'n 700 miljoen dollar (580 miljoen euro) bedragen.

Bij IMG werken 2.200 mensen. Het bureau heeft vestigingen in meer dan 25 landen. Met zijn divisie TWI is het bedrijf ook de grootste onafhankelijke producent van sportprogramma's op televisie en de grootste verkoper van televisierechten voor sportevenementen.