Kluivert niet in selectie van Oranje

Spits Patrick Kluivert is niet opgenomen in de selectie van 21 spelers voor het Nederlands elftal die bondscoach Marco van Basten vanmiddag bekend heeft gemaakt. Voor 9 en 13 oktober staan uitwedstrijden tegen Macedonië en Finland op het programma. Het gaat om kwalificatieduels voor het WK in 2006 in Duitsland. Algemeen werd aangenomen dat Kluivert, die gisteren tweemaal scoorde in een UEFA-Cupwedstrijd voor Newcastle, terug zou keren in Oranje.

De aanvallers Arjen Robben en Ruud van Nistelrooy keren wel terug in het Nederlands elftal. Van Nistelrooy werd na het Europees kampioenschap voor twee wedstrijden geschorst en tegen Macedonië zit de spits van Manchester United het restant van deze straf uit. Robben van Chelsea is terug na een blessure aan zijn voet. Eerder deze week werd zijn kandidatuur voor Oranje nog in twijfel getrokken omdat de blessure niet snel genoeg leek te genezen.

Phillip Cocu is de derde speler die terugkeert bij Oranje. De middenvelder van PSV is inmiddels hersteld van een longontsteking waardoor hij de wedstrijd tegen Tsjechië misliep. Dave van den Bergh, die voor Nederland-Tsjechië uit de selectie viel, is ook weer opgenomen in de selectie van 21 spelers.

De selectie van het Nederlands elftal: Doel: Edwin van der Sar (Fulham) en Maarten Stekelenburg (Ajax). Verdediging: Khalid Boulahrouz (Hamburger SV), Wilfred Bouma (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Johnny Heitinga (Ajax), Kevin Hofland (VfL Wolfsburg) en Nigel de Jong (Ajax). Middenveld: Mark van Bommel (PSV), Phillip Cocu (PSV), Edgar Davids (Internazionale), Denny Landzaat (AZ), Wesley Sneijder (Ajax), Rafael van der Vaart (Ajax); Aanval: Romeo Castelen (Feyenoord), Dave van den Bergh (FC Utrecht), Pierre van Hooijdonk (Fenerbahce), Dirk Kuyt (Feyenoord), Roy Makaay (Bayern München), Ruud van Nistelrooij (Manchester United) en Arjen Robben (Chelsea).