Huidtransplantatie voor voet van premier Balkenende

Premier Balkenende is vanmorgen voor de derde keer geopereerd aan de infectie aan zijn voet. Bij deze zogenoemde hersteloperatie is huid verwijderd van zijn bovenbeen en aangebracht op de wond aan zijn rechtervoet.

,,Het medisch team dat de ingreep heeft uitgevoerd spreekt van een voorspoedig verlopen operatie'', zegt de Rijksvoorlichtingsdienst vanmorgen. De premier, die in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel ligt, is daar drie weken geleden opgenomen. De wond die vanmorgen gedicht is, is ontstaan bij twee eerdere operaties.

De wond waarop de huid is getransplanteerd is ingepakt met een speciaal verband. In de loop van volgende week moet blijken of de huid goed is gehecht. Dan kan ook bepaald worden wanneer Balkenende kan beginnen met revalidatie. Deze zal gericht zijn op het ,,weer optimaal gebruiken van de voet'', aldus de RVD.

Het is nog niet duidelijk wanneer Balkenende weer voldoende hersteld zal zijn om terug te keren naar Den Haag. Vice-premier Zalm (Financiën, VVD) vervangt Balkenende voor het grootste deel. Deze dagen neemt de tweede vice-premier, De Graaf (Bestuurlijke Vernieuwing, D66), de honeurs waar, omdat Zalm naar Washington is voor een vergadering van het IMF.