Automerken op de fiets

Of het een serieuze poging is om alternatieve mobiliteit aan te bieden laten autofabrikanten in het midden, maar in toenemende mate kan men bij de autodealer een fiets kopen. Mercedes-Benz, Porsche en BMW waren de initiatiefnemers, met peperdure designfietsen. De Spaanse Volkswagen-dochter Seat bleef niet achter. Refererend aan de Spaanse passie voor de wielersport biedt Seat nu mountainbikes aan. Ze dragen de naam Cupra, en die hoort weer bij sportieve Seat-automodellen. De Cupra-fietsen hebben vóór- en achtervering, schijfremmen, 27 versnellingen, en zijn te koop in drie framehoogtes en drie wielmaten. Toeleveranciers als Shimano en Marzzochi droegen bij aan de ontwikkeling van de Seat-fietsen, die met respectievelijk 2.295 en 3.995 euro voor de twee verschillende versies niet zo scherp geprijsd zijn als de auto's van het merk. De fietsen zijn voor de Seat-verkoop ook niet van strategisch belang. Naast de 15.000 auto's verwacht importeur Pon hooguit enkele fietsen te verkopen.