Advocaat tv-analist

Dick Advocaat maakt op zaterdag 9 oktober zijn eerste publieke optreden sinds hij ontslag nam als bondscoach van het Nederlands voetbalelftal. De Hagenaar zal tijdens de tweede kwalificatie-interland van Oranje voor het wereldkampioenschap in 2006 tegen Macedonië de analyse verzorgen bij Nickelodeon, de zender die de uitwedstrijd rechtstreeks uitzendt.

Advocaat zal zijn mening geven over de opstelling en speelwijze van Oranje, dat in Macedonië onder leiding staat van zijn opvolger Marco van Basten. ,,Ik ben op dit moment niet betrokken bij welke club of welk elftal dan ook'', zegt Advocaat. ,,Dit lijkt mij een goede manier om weer iets te doen in het voetbal. Het Nederlands elftal neemt bij mij nog altijd een bijzondere positie in.''

Eddy Poelmann geeft het commentaar bij de interland, samen met voormalig voetballer Richard Witschge. Sierd de Vos en Barbara Barend verzorgen de interviews.

De wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Macedonië is de eerste die wordt uitgezonden op het kanaal van kinderzender Nickelodeon. Talpa, de investeringsmaatschappij van media-ondernemer John de Mol, verwierf verleden week de televisierechten voor de uitwedstrijden van Oranje voor het wereldkampioenschap van 2006.