Uytdehaage gewond na ongeluk met auto

Schaatser Jochem Uytdehaage is gisternacht in het Brandwondencentrum van Beverwijk beland na een auto-ongeluk op de snelweg A27 nabij Hilversum. De olympisch kampioen en oud-wereldkampioen heeft kneuzingen en tweedegraads brandwonden aan rug, nek en hand, zei zijn trainer Gerard Kemkers gisteren.

Uytdehaage ligt in Beverwijk ter observatie en zal naar verwachting nog voor het weekeinde uit het hospitaal worden ontslagen. Zijn zaakwaarnemer gaat ervan uit dat hij spoedig de training kan hervatten. De schaatser was op weg naar zijn huis in Blaricum toen hij omstreeks elf uur 's avonds slipte met zijn auto. De winnaar van twee gouden medailles tijdens de Spelen van Salt Lake City (2002) verloor de macht over het stuur en raakte van de rijbaan af. Zijn auto rolde over de kop, botste op een geluidswand en vloog in brand. De 28-jarige schaatskampioen kroop op eigen kracht uit het wrak.

,,De doktoren hebben vooralsnog geen breuken geconstateerd'', wist Kemkers. ,,Als je de ernst van het ongeval in ogenschouw neemt, is Jochem er nog nog goed van afgekomen.''