Renaud Capucon

Een symfonie van Brahms, gedirigeerd door Giulini, benadert voor de jonge Franse violist Renaud Capucon (1976) het meest de ideale klank waarnaar hij al sinds zijn veertiende zoekt. Als concertmeester van het Mahler Jeugd Orkest trok Capucon eind jaren negentig al de aandacht van musici; sindsdien speelde hij kamermuziek met onder meer cellist Misha Maisky en de violisten Julian Rachlin en Nicolai Znaider. Als vertolker doet de gaaf solerende Capucon nauwelijks voor hen onder, maar als violist mist hij de Znaiders virtuositeit en Rachlins intensiteit. Capucons spel is wel doordacht, en hij weet zijn Stradivarius uit 1721 een stralende toon te ontlokken. Zo stijgen zijn verzorgde opnames van Mendelssohns Vioolconcert in E en het zelden gespeelde Vioolconcert in d van Schumann toch boven de middelmaat uit.

Renaud Capucon (viool), Mahler Chamber Orchestra o.l.v. Daniel Harding. Virgin Classics 7243 5 45663 2 5

    • Wenneke Savenije