Ochtendkrant op web

Vandaag en morgen verschijnt NRC Handelsblad niet alleen zoals gewoonlijk als middagkrant, maar ook als extra ochtendkrant op half formaat (tabloid). Deze testeditie wordt donderdag en vrijdag gratis verspreid, onder andere in winkels van De Bijenkorf. Wegens de grote belangstelling en het aantal nabestellingen is op het laatste moment besloten deze ochtendkrant ook in zijn geheel in zogeheten PDF-formaat aan te bieden op de website van de krant, www.nrc.nl. Hiermee wordt vooruitgelopen op het aanbieden van de hele krant in PDF-formaat. De streefdatum hiervoor is half oktober.

De lezers van de ochtendeditie wordt een testkrant geboden `op twee snelheden', met een duidelijke scheiding tussen enerzijds korte berichten en anderzijds langere stukken. Dagelijks staat één thema centraal.

De ochtendeditie wordt vandaag en morgen gratis uitgedeeld om reacties te testen en te ervaren of de redactie in staat is binnen 24 uur twee kranten te maken. De testkrant is toegesneden op de groeiende groep hoger opgeleide jongeren, ruwweg van 18 tot 34 jaar, die niet regelmatig een krant lezen. De middagkranten van donderdag en vrijdag verschijnen op het gebruikelijke tijdstip en worden gewoon bezorgd bij de abonnees.

De testeditie kan worden nabesteld à €1,50 per stuk via een formulier op www.nrc.nl/ochtendeditie en via de afdeling Lezersservice, tel. 010 406 6928. Levering zolang de voorraad strekt. Op de website is ook een enquête te vinden om de reacties te testen.

    • de Hoofd