Numico schrapt banen

Voedingsbedrijf Numico schrapt 125 arbeidsplaatsen. Dat is het gevolg van een reorganisatie bij de divisie klinische voeding, waarvoor het bedrijf in het derde kwartaal van dit jaar een voorziening neemt van 2,5 miljoen euro. Dat heeft Numico gisteren in Londen bekendgemaakt.

In Nederland zullen geen gedwongen ontslagen vallen. ,,Maar in Engeland ontkomen we er niet aan'', zegt een woordvoerder van Numico. Twee bakkerijen van glutenvrij brood, in het Britse Stockport en Dronfield, gaan in de tweede helft van 2005 dicht. In de loop van volgend jaar sluit ook de fabriek in het Duitse Seulberg.

De reorganisatie moet in 2007 een besparing van 5 miljoen euro per jaar opleveren. Om de productie van klinische voeding ,,te optimaliseren'' gaan de vestigingen zich specialiseren in de fabricage van één product. Zo zal de fabriek in Zoetermeer voortaan alleen nog maar vloeibare voeding maken.

Numico neemt ook de divisie clinical application systems (CAS) op de schop. Die fabriceert hulpmiddelen voor het toedienen van vloeibaar voedsel.