Nieuwe videobeelden van gegijzelde Brit

De Arabische nieuwszender Al-Jazira heeft gisteren nieuwe beelden getoond van de Brit Ken Bigley. De ingenieur is op de videobeelden te zien achter tralies. Hij doet opnieuw een beroep op de Britse premier Tony Blair om hem te helpen. ,,Tony Blair liegt'', zegt Bigley ,,Hij geeft niet om mij. Ik ben slechts één persoon.''

In een reactie zei Blair gisteravond dat hij bereid is met de gijzelnemers te praten als ze contact met hem zouden opnemen. ,,Tot nu toe hebben ze geen poging ondernomen'', aldus de premier. ,,Wij weten niet waar ze zijn.''

Op een eerdere video vroeg Bigley aan Blair om in te gaan op de eis van zijn ontvoerders, die eerder twee Amerikaanse gegijzelden hebben gedood. De ontvoerders willen dat Iraakse vrouwelijke gevangenen worden vrijgelaten.

Blair heeft steeds gezegd niet met gijzelnemers te willen onderhandelen. Paul, de broer van Ken Bigley, noemde het ,,absoluut verschrikkelijk'' om zijn broer in zo'n toestand te zijn, maar zei blij te zijn dat hij nog leefde. Paul Bigley zal de opname niet aan zijn 86-jarige moeder laten zien, uit vrees dat de opname haar te zeer van streek zou maken.