Meer dan een tabloid

Nederland is boos op Balkenende. Althans, dat willen de bonden en de oppositiepartijen ons doen geloven. Maar zou het echt zo zijn? Of is het een opstand van de vijftig-plussers tegen de noodgedwongen versobering van hun pensioenrechten? Aanstaande zaterdag komen we erachter. Dan zal blijken wie demonstreren op het Museumplein in Amsterdam. Is het protest breed gedragen, dan komen er ook jongeren. Of is het de generatie van Lodewijk de Waal en Jan Marijnissen zèlf die zich daar zal roeren?

Deze nieuwe, gratis testeditie van NRC Handelsblad stelt vandaag, donderdag 30 september, dit thema centraal: Wie is boos op Balkenende? Op de twee volgende pagina's stellen wij vragen bij dit nieuws van de dag. We proberen vooruit te kijken, geven de feiten en bieden context aan. Dit alles in een compact formaat, dat vooral aansluit bij de eisen van nieuwe lezers. Daarom vragen we u om deze krant goed te bekijken en ons te vertellen wat u ervan vindt. Liefst door het invullen van een enqûete die u vindt op www.nrc.nl/ochtendeditie (met kans op het winnen van een boek). Als deze krant goed wordt ontvangen, groeit de kans op een dergelijke sub-editie van NRC Handelsblad. Naast de gebruikelijke middagkrant, een `kwaliteitscompact' in de ochtend.

Ook nieuw in deze krant is een vaste Europa-pagina en een vaste pagina Wetenschap. We blijven immers NRC Handelsblad – de krant voor de meer dan gemiddeld geïnteresseerde lezer.