Krappe zege PSV

PSV heeft zichzelf voor het eerst sinds acht jaar een redelijke uitgangspositie verschaft in de Champions League. De Eindhovense club die nog nooit de tweede ronde wist te halen, kwam tegen Panathinaikos negen minuten voor tijd met de schrik vrij. Verdediger Alex brak na tal van gemiste kansen met een kopbal, via het hoofd van Jan Vennegoor of Hesselink, uiteindelijk de ban: 1-0.

Direct na de loting dichtte PSV zich in een groep met Arsenal, Panathinaikos en Rosenborg zichzelf grote kansen toe om na acht mislukte pogingen eindelijk verder te komen dan de eerste fase van de Champions League. Na twee wedstrijden heeft PSV drie punten in de zak bezette groep E. PSV staat nu een dubbele ontmoeting met Rosenborg te wachten.

Panathinaikos was duidelijk voor een gelijkspel naar Eindhoven gekomen. De club die de naam van Europees kampioen Griekenland in het clubvoetbal moet zien hoog te houden bleek ondanks de verdedigende instelling zeer kwetsbaar. De verdediging van het vreemdelingenlegioen uit Athene was zeer broos. Aanvallend had de ploeg van Panathinaikos zelfs helemaal niets in te brengen.

PSV kreeg tal van opgelegde mogelijkheden, maar keer op keer haperde de afwerking. Coach Guus Hiddink zag met lede ogen toe hoe slordig zijn spelers met de kansen omsprongen. Hiddink had bij het bestuur van PSV voor het begin van de Champions League uitdrukkelijk aangedrongen op een spits die op internationaal niveau kansen koel kan afmaken. Het leek PSV op te breken dat de pogingen om een aanvaller te strikken op niets waren uitgelopen.

Tot grote opluchting van het Eindhovense publiek was het de Braziliaan Alex die in de 81ste minuut via Vennegoor de verlossende treffer achter doelman Kostas Chalkias kopte. Daarmee haalde PSV in het vijftigste Champions League-duel een verdiende maar zeer benauwde overwinning. PSV verzuimde in de eerste helft al afstand te nemen van de Griekse landskampioen die geen moment wist te imponeren. Na elf minuten kreeg de Eindhovense club twee grote kansen om de wedstrijd open te breken.