Kameleon en Tweeling succesvolst

De Schippers van de Kameleon en De Tweeling waren de twee succesvolste Nederlandse films van 2003. Beide films zijn daarom gisteravond op het Nederlands Film Festival in Utrecht bekroond met de Stimulans voor Succes-prijzen van het Nederlands Fonds voor de Film.

De Schippers van de Kameleon van regisseur Steven de Jong was commercieel gezien de succesvolste film. De schelmenstreken van de Friese tweeling trokken bijna 750.000 bezoekers naar de bioscoop. De Tweeling van regisseur Ben Sombogaart was onder meer door de Oscarnominatie die de film kreeg artistiek gezien de succesvolste Nederlandse film van 2003. Producent Bridge Entertainment van de Kameleon-film ontving 100.000 euro, producent Idtv Film van De Tweeling 75.000 euro. Het geld moet worden besteed aan de ontwikkeling van filmplannen.