Huismerk AH meest in prijs verlaagd

Albert Heijn heeft zijn huismerkproducten sinds het losbreken van de prijzenoorlog tussen supermarkten het meeste verlaagd. De prijzen gingen gemiddeld met 10,4 procent omlaag. Dat blijkt uit onderzoek van International Private Label Consult (IPLC), een bureau dat producenten van huismerken adviseert.

IPLC vergeleek de prijzen van huismerkproducten in september 2003, vlak voor het uitbreken van de prijzenoorlog, met de prijzen van begin deze maand. Voor het onderzoek werden de prijzen van 47 veelgekochte huismerkproducten met elkaar vergeleken.

Na Albert Heijn verlaagde Aldi, dat uitsluitend huismerken voert, de prijzen het meest: 6,3 procent. Daarna volgen Edah (min 4,8 procent) en Super de Boer (min 0,9 procent). Overigens zijn de prijzen van merkproducten in een jaar meer in prijs verlaagd dan die van huismerken.