Groei Amerikaanse economie sterker

De Verenigde Staten hebben in het tweede kwartaal van dit jaar een economische groei doorgemaakt van 3,3 procent op jaarbasis. Het ministerie van Handel in Washington, dat het percentage gisteren bekendmaakte, heeft daarmee zijn opgave van eind augustus opwaarts gecorrigeerd. Eerder noemde het ministerie een herziene groei van 2,8 procent. De eerste raming, van eind juli, kwam uit op 3 procent. Dat het definitieve cijfer hoger uitvalt komt voor een deel door het toenemen van de bedrijfsvoorraden. De stijging daarvan was in het tweede kwartaal de grootste in vier jaar tijd. De Amerikaanse economie heeft in het afgelopen kwartaal de kleinste groei laten zien sinds de eerste drie maanden van vorig jaar. In het eerste kwartaal werd 4,5 procent geregistreerd.