Gouden Boekje op cd

Voor het eerst verschijnt in Nederland een Gouden Boekje als muzikaal hoorspel op cd. Het gaat om het boekje Henkie met de hoorn, dat als luisterboek bewerkt is door popmuzikant en filmcomponist Henny Vrienten. Hij heeft muziek gemaakt bij het verhaal over het jongetje dat nergens op zijn muziekinstrument mag oefenen. Het boekje, uitgegeven in verband met de Kinderboekenweek, die als thema muziek heeft, verschijnt morgen.

Er komen meer door Vrienten muzikaal bewerkte Gouden Boekjes op de markt, vertelt Dik Broekman van uitgeverij Rubinstein. ,,Ook het Gouden Boekjes luisterboek verschijnt morgen,'' zegt hij. ,,Daarop staan ondermeer De vijf brandweermannetjes, Sloffie de Sleepboot, De gele taxi en Het koekemannetje, voorgelezen door onder anderen Willem Nijholt en Mieke van der Weij.''

Henkie met de hoorn wordt als cd alleen samen met het boekje verkocht, het Gouden Boekjes luisterboek bestaat alleen uit een cd. Volgens Broekman komen is het de bedoeling dat nog meer delen van de bekende kinderprentenboekjesreeks op cd verschijnen.