En verder

Grassendagen Oudolf

Aanstaande zaterdag en zondag zijn de laatste Grassendagen van dit jaar bij Kwekerij Oudolf in Hummelo. Rita van der Zalm staat er met een mooie voorraad voorjaarsbollen en - knollen. En boekhandel Architectura & Natura toont zijn boekencollectie. Tijdens de Grassendagen is ook de privétuin te bezichtigen.

Grassendagen. Za 2 en zo 3 oktober van 10-16u. Kwekerij Oudolf, Broekstraat 17, Hummelo. Entree gratis Inl 0314-381120 of www.oudolf.com

Boekenmarkt

In Bredevoort wordt zaterdag 2 oktober de laatste boekenmarkt van dit jaar gehouden. Ruim honderd particuliere boekverkopers bieden een royaal aanbod aan.

Inl www.bredevoort-boekenstad.nl

Excursie

Op dierendag (maandag 4 oktober) biedt het Frisia Museum te Spanbroek een arrangement aan Speuren naar de roerdomp. Deze excursie bestaat uit een rondleiding door het Frisia Museum met de nadruk op afbeeldingen van dieren in de werken van o.a. Carel Willink, Jan Mankes en Wim Schuhmacher, een bezoek aan de tentoonstelling Frescos & Fellini. Daarna een lunch in het museumcafé en een vaarexcursie (2 uur) door Wormer- en Jisperveld waarbij de doortrekkende en overwinterende vogels centraal staan. De vaarexcursie is in een open boot, warme kleding is aanbovolen.

Kosten € 24,95 p.p. Aanmelden door dit bedrag over te maken aan het Frisia Museum in Spanbroek, rek.nr. Fortis Bank 64.12.06.038. Na betaling krijgen deelnemers een bevestiging met routebeschrijving. Bij extreem nat weer is er geen vaarexcursie; men krijgt dan € 5 retour. Inl en res 0226-351111 of receptie@frisiamuseum.nl

Code Kodanskie

Tot en met 21 november is er een multimediale zwerftocht door Rotterdamte beleven Codex Kodanski, met als startpunt Museum Het Schielandshuis. Het is een vierdimensionaal interactief hoorspel in het centrum van Rotterdam.

Met behulp van koptelefoon en hightech navigatieapparatuur maken deelnemers kennis met Kodanski, de dwangmatige en paranoïde gids van deze surrealistische soundshow. Hij loodst deelnemers door de straten van Rotterdam, fluistert aanwijzingen toe, deelt zijn kennis, gedachten en verhalen, en dwingt je details in je op te nemen. Al lopend door de stad vuurt hij een bombardement van geluids- en beeldfragmenten op je af.

Een bizarre mix van historische feiten, muziek, statistische gegevens, jingles, onzin en samenzweringstheorieën. Zo ontstaat een caleidoscopisch beeld van de verwarde geest van Kodanski én van de stad.

Code Kodanski. Startpunt Museum Het Schielandshuis, Korte Hoogstraat 31, Rotterdam. Tot en met 21 november. Reserveren verplicht 010217 67 38 & www.codexkodanski.com