Dolly Dots-hits in soap-plotje verpakt

Tim wil Melanie, maar Melanie wil hem niet meer, waarop Tim haar jaloers tracht te maken door aan te pappen met Lisa, waardoor Lisa verliefd op hem raakt en hij voor een moeilijke keus komt te staan – tot het eindigt met de kus van het happy end. En met Love me just a little bit more van de Dolly Dots, want dit is de gelijknamige musical rond de hits van het populaire meidengroepje uit de jaren tachtig.

Het verhaaltje is niet meer dan een soap-plotje, gesitueerd op een middelbare school en gespeeld door twintigers die net doen alsof ze tieners zijn. De vrijwel onverstaanbaar gezongen nummers werden er min of meer willekeurig in geplaatst: een ballad voor droeve momenten en iets vlots voor de vrolijke scènes. Of ze er ook qua tekst iets mee te maken hebben, doet er niet toe.

De makers nemen hun verhaaltje af en toe wel degelijk serieus. Maar dat is lastig met een subplotje over drie meiden die een meidengroep willen vormen zonder te kunnen zingen, om daarna zonder enig probleem in het DD-nummer Boystown uit te barsten.

Het ziet er allemaal fleurig uit, met kwieke Toppop-dansjes en fluorescerende fitness-pakjes. Maar een bijkomend euvel is dat die Dolly Dots-hits destijds al fabrieksmatig geproduceerde weggooi-liedjes waren. Waarmee het feest der herkenning veel minder groot is dan bijvoorbeeld bij de Abba-musical.

Musical

Voorstelling: Love me just a little bit more, door Princess Entertainment. Regie: Benno Hoogveld. Gezien: 27/9 in Chassé Theater, Breda. Tournee t/m 7/2. Inl. (0900) 9203, www.love-me.nl

    • Henk van Gelder