Dodental Beslan 344

Bij het gijzelingsdrama in een school in Beslan (Noord-Ossetië) zijn op 3 september volgens de laatste officiële cijfers op 3 september 344 doden gevallen, de 31 gedode Tsjetsjeense en Ingoesjeetse gijzelnemers niet meegerekend. Het vorige officiële dodental stond op 339.

Onder de slachtoffers bevonden zich volgens het Russische ministerie voor Noodsituaties 172 kinderen en elf leden van de elite-eenheden Alfa en Vympel, die deel uitmaken van de geheime dienst FSB en die de school bestormden toen daar explosies klonken. Ook stierven twee ambtenaren van het ministerie voor Noodsituaties.

Alle andere slachtoffers waren volwassen burgers uit Beslan. Het ging daarbij om ouders van de kinderen die werden gegijzeld op de eerste dag van het nieuwe schooljaar, en om onderwijzend personeel.

Van de slachtoffers zijn er volgens een woordvoerder van de regering van Noord-Ossetië nog altijd 45 niet geïdentificeerd.

Het dodental is nog steeds niet definitief, omdat van nog zeker vijftig losse lichaamsdelen onduidelijk bij welk slachtoffer ze horen en of dat slachtoffer is geïdentificeerd.

Van de gewonden liggen er nog 240 – onder wie 157 kinderen – in ziekenhuizen in Moskou, Beslan, Orel, Vladikavkaz – de hoofdstad van Noord-Ossetië en Rostov aan de Don.