België maakt einde aan sluiproute

De Belgische minister van Binnenlandse zaken, Patrick Dewael, wil een einde maken aan de sluiproute voor genaturaliseerde Nederlanders om via België gezinsleden of hun bruid naar Europa te halen. Dat liet hij gisteren in een commissie van het Belgische parlement weten. Allochtonen met een Nederlands paspoort kunnen in België sneller en gemakkelijker hun familie uit het buitenland laten overkomen dan in Nederland. De sluiproute werd vorige week aan de kaak gesteld door de stad Antwerpen. Die kreeg de laatste tijd tussen de tien en vijftien aanvragen per dag binnen vanuit Nederland. In Nederland mogen alleen de echtgenoot of echtgenote en kinderen tot achttien jaar overkomen. In België is geen leeftijdsgrens voor kinderen en mogen ook ouders, grootouders en kleinkinderen overkomen.