Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee Vandaag. Eneco energie start in Rotterdam een proef om gas en elektriciteit te verkopen op prepaid-basis. In Amsterdam is een Russisch cruiseschip dat in Griekenland lag weg te roesten, getransformeerd in een enorme woonboot voor studenten. Ned.2, 18.22-19.06u.

Netwerk. Een reportage over jonge kinderen met ernstige gedragsproblemen die in een woongroep van de Rotterdamse jeugdzorginstelling Horizon wonen. Ned.1, 20.30-21.00u.

Nova/Den Haag Vandaag. Aandacht voor de brieven die Pim Fortuyn tijdens zijn leven kreeg. Deze komen binnenkort vrij voor sociologisch onderzoek. Verder een reportage over B-acteurs in Hollywood die zich achter president Bush hebben geschaard. En aandacht voor de Algemene Politieke Beschouwingen. Ned.3, 22.20-23.10u.

KUNST & CULTUUR

TV3. Gast is actrice Kitty Courbois. Ned.3, 19.05-19.30u.

R.A.M: Nederlands Film Festival 2004. De regisseurs Maria Peters (Kruimeltje en Pietje Bell), Rita Horst (De Daltons) en Martin Koolhoven (Knetter) over het regisseren van kinderen. Plus aandacht voor figuranten in de Nederlandse film. Ned.3, 19.58-20.30u.

One Night Stand: Au Cigogne! Korte film (regie: Margien Rogaar) waarin alle gezinsleden tijdens de laatste nacht van een verblijf op een Franse camping een one night stand beleven. Eerste van negen korte Nederlandse films, elke woensdagavond op Nederland 3, over het thema `one night stand'. Ned.3, 21.00-21.39u.

KORT!3: De Grotten van Han van Vloten. Negen weken lang korte films die vorig jaar op het Nederlands Filmfestival in première gingen. Vandaag een film van Ellen Blom, Gouden-Kalfwinnaar. Als de sukkelige Han na schooltijd zijn fantasie verliest in het gymlokaal wordt hij beloerd door Irmgard. Ze steelt zijn kleren als hij staat te douchen en maakt een foto van de blote jongen. Ned.3, 21.45-22.00u.

NPS Output: Leon Ware. Zie tv-vooraf. Ned.3, 23.45-0.41u.

INFORMATIEF

What not to wear. Voor mensen die volstrekt amodieuze kleding dragen: wat is hip en wat kan echt niet meer? BBC1 21.00-22.00u.

Toutatis asteroid. Documentaire over de asteroïde Toutatis die dit jaar de aarde zal passeren. BBC2, 0.20-1.20u.

FILM

Austin Powers: The spy who shagged me. (Jay Roach, 1999, VS). Tweede bioscoopfilm met Myke Myers als Powers. In melige spionageparodie speelt hij andermaal ook Dr. Evil. Yorin, 20.30-22.15u.

The Replacement Killers. (Antoine Fuqua, 1998, VS). Hollywooddebuut van Aziatische superster Chow Yun-Fat is een lange, gewelddadige videoclip met meer kogels dan woorden. Huurmoordenaar wordt doelwit van de Chinese maffia. Veronica, 22.05-23.40u.

.Gebroken spiegels. (Marleen Gorris, 1984, Nederland). Tweede speelfilm van de regisseur van De stilte rond Christine M. was andermaal een geslaagd feministisch filmpamflet. De film kent twee verhaallijnen: een armlastige moeder die in een bordeel gaat werken en een andere huisvrouw die gefolterd wordt door een psychopaat. Met Lineke Rijxman, Henriëtte Tol, Edda Barends. RTL5, 23.55-2.00u.

Play Dirty. (André de Toth, 1969, VS). Naar The Dirty Dozen gemodelleerde oorlogsfilm waarin officier Michael Caine leiding geeft aan ex-criminelen die een Noord-Afrikaans oliedepot onbruikbaar moeten maken. Ook met Nigel Davenport. BBC1, 0.35-2.35u.

.The Devil and Miss Jones. (Sam Wood, 1941, VS). De geest van Capra klinkt door in aanstekelijke komedie met sociaal bewogen pretenties. Knorrige warenhuistycoon Charles Coburn vermomt zich als bediende en komt tot nieuwe levensinzichten. Ook met Jean Arthur, Robert Cummings. Morgen, BBC2, 15.00-16.30u., zwart-wit.

RADIO

De Avonden. Kort verhaal van Arnon Grunberg; een gesprek met de Amerikaanse schrijver David Sedaris; een wandeling met architect Willem Schutter die stroom- en ketelhuizen ontwerpt en een rondleiding van schrijfster Lyn Macdonald langs de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog in de Vlaamse stad Ieper. 747AM, 21.02-23.00u.

Schiffers.FM. Ze zongen de hits A view to a kill, Wild boys, Save a prayer en The Reflex, morgen zijn ze te gast bij Hans Schiffers op Radio 2: Duran Duran. In de jaren tachtig hadden ze groot succes, met Schiffers praten ze over hun onlangs uitgebrachte album. Morgen, Radio 2, 14.02-17.00u.