Scootertjes

Joan Collins kwam één dag naar Nederland voor de opnames van Ellis in Glamourland. Paul de Leeuw had aan een halve dag genoeg voor K3 en het magische medaillon, de eerste film van het Belgische trio K3, voor peuters en kleuters die van roze houden de grootste supersterren. Na musicals en een televisieshow wagen zij zich nu aan een film. De meisjes kopen een oud huis.

Tijdens de verbouwing vindt Kathleen een medaillon, waar ook een stel boeven op zoek naar blijkt te zijn. Het medaillon kan namelijk wensen vervullen. Karen, Kathleen en kristel komen daar proefondervindelijk achter als het huis opeens opgeknapt is en het ontbijt opeens op tafel staat. Even lief en naïef houden zij zich de boeven van het lijf. In de laatste scènes veranderen de drie meiden in superheldinnen die in strakke pakjes op scootertjes door de lucht rijden. K3 en het magische medaillon is een beetje suf, een beetje traag, een beetje sneu, een beetje goedkoop, maar ook aangenaam pretentieloos zonder denigrerend te zijn. Paul de Leeuw heeft een aardige rol als plaaggeest, die af en toe een gouden stuiterbal is en af en toe Paul de Leeuw. De meiden van K3 passen ook als actrices naadloos in hun imago dat een zekere volwassenheid inhoudt maar het kinderlijke niet schuwt. Ze wonen zonder ouders in een huis maar ze slapen wel met z'n drieën in één bed.

K3 en het magische medaillon. Regie: Indra Siere. In: 116 bioscopen.