Scènes uit `Agnes' verfilmd voor tv

Pieter Verhoeff maakt een documentaire over tekenaar Peter van Straaten, waarin fragmenten worden nagespeeld uit diens Agnes-verhalen. De opnamen beginnen volgende week. De film moet klaar zijn op 25 maart 2005, de dag waarop Van Straaten zijn zeventigste verjaardag hoopt te vieren. De rol van Agnes, de bijstandsmoeder wier rommelige bestaan in de jaren negentig wekelijks werd beschreven in Vrij Nederland en daarna in twaalf bundels, wordt vertolkt door Renée Fokker. Hans Kesting speelt haar minnaar Arthur, Reinout Scholten van Aschat (zoon van acteur Gijs) is haar puberzoon Daniël. Ook werken Pierre Bokma en Michiel Romeyn mee. De scènes worden afgewisseld met beelden van Van Straaten in Nederland en Italië, waarin hij wordt geïnterviewd door Tom Rooduijn. De documentaire wordt uitgezonden door de VPRO, waar ook plannen bestaan voor een Agnes-serie.

Een toneelbewerking, die begin dit jaar op tournee zou gaan, werd uitgesteld wegens ,,inhoudelijke problemen''. De producenten Harry de Winter en Yvonne van den Hurk waren niet tevreden over het script en trokken de al geboekte zestig voorstellingen terug.