Rotterdam geeft meer geld aan kunstonderwijs

Het college van Rotterdam (Leefbaar Rotterdam, CDA en VVD) wil meer aandacht voor kunstonderwijs, kunst voor kinderen en kunst met een groot bereik. Om die reden maakte wethouder Hulman (Kunstzaken, VVD) gisteren in het Cultuurplan 2005-2008 bekend meer subsidie dan geadviseerd te willen verstrekken aan het Jeugdtheater Hofplein, kindermuseum Villa Zebra en de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam. De wethouder wil de kunstsubsidies dit keer slechts voor één jaar vastleggen, in afwachting van verdere bezuinigingsplannen die dit najaar worden verwacht. Rotterdam stelt 35,8 miljoen euro beschikbaar voor tachtig instellingen. De wethouder wijkt op meer punten af van het advies van zijn adviesorgaan, de Kunststichting. Tegen dier advies in krijgen het debatpodium Arminius en de Laurenscantorij toch subsidie. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest krijgt extra subsidie. Hulman volgt het Rijk in het geven van extra subsidie aan het Nederlands Fotomuseum, dat hiermee kan verhuizen naar Las Palmas op de Kop van Zuid.