Mobieltje belt tent

Mensen die deze zomer op een van de grote muziekfestivals hebben gekampeerd, kennen wellicht het probleem om na een lange festivaldag in het donker je tent terug te vinden. Het Engelse ontwerpbureau Design Stream, mobiele telefoonaanbieder Orange Communications en marketingbureau Cake ontwikkelden samen de Text-Me-Home Dome, een tent waarmee je via je mobieltje contact kunt zoeken. Door het unieke tentnummer in te toetsen, begint de tent oranje te gloeien langs de naden en in de antenne boven op de tent.

De Text-Me-Home Dome is speciaal ontwikkeld voor festivalbezoekers. De tent heeft een GSM-ontvanger, batterij en langs de stiknaden van de tent is het materiaal Glowire aangebracht dat gaat gloeien wanneer er elektriciteit doorheen loopt. De antenne is voorzien van een halogeenlamp.

Orange probeert zijn marketingpositie op de mobiele telefoonmarkt te versterken door het ontwikkelen van alternatieve gebruiksmogelijkheden van de mobiele telefonie. ,,De eerste prototypes van de Text-Me-Home Dome zijn al getest op door Orange gesponsorde muziekfestivals in Engeland'', vertelt ontwerper Chaz Nandra van Design Stream. ,,Zolang niets het zicht blokkeert, is de tent tot zeker een kilometer in de verte te zien, ook met slecht weer. Het is vooral de antenne boven op de tent die als baken fungeert in een grote tentenzee.''

De vraag is wel hoe functioneel de Text-Me-Home Dome in de praktijk werkelijk is. Bets van Hal, frequent festivalbezoekster: ,,Ik kan mijn tent altijd goed terugvinden, gewoon door goed op te letten hoe de paden lopen en op welk terrein je staat. Dat laatste moet sowieso, zelfs als je je tent kunt opbellen, omdat het terrein vaak omgeven is door bomen en je niet alles kunt overzien. Op Roskilde stond mijn tent een uur lopen van het festivalterrein en als je pech hebt, staat op Lowlands of Pinkpop je tent aan de andere kant van de snelweg en moet je eerst een brug oversteken.''

Websites: www.designstream.co.uk; web.orange.co.uk

    • Paul Schilperoord