Hype rond André Hazes typerend voor onze tijd 2

Maandagavond kon Nederland afscheid nemen van volkszanger André Hazes. De dagen na zijn onverwachte dood werden door de media kond gedaan van zijn eeuwige twijfels, zijn eenvoud en zijn drankzucht.

André kon niet meer leven zonder zijn biertje, en werd door vrienden en journalisten bestempeld als een alcoholist. André Hazes verdiende wel een groots afscheid in de Amsterdam Arena, in het publiek belang een publiekelijk afscheid voorgeschoteld door de publieke media. André werd binnengereden, André werd uitgestald en vervolgens toegesproken door zijn meest dierbare vrienden, waaronder Job Cohen en Frits Barend. Ik miste alleen nog Lodewijk de Waal. Goedkope sentimenten tenslotte, troostten de totaal ontredderde natie. Ik hoop dat André die avond al de rust had gevonden in zijn echte kist in de rouwkamer met zijn echte vrouw en zijn echte kinderen.

    • Wilbert Wolfs