Ex-voorman Hells Angels vrijgelaten

De ex-Hells Angel Willem van B. en twee medeverdachten zijn gisteren door de rechter-commissaris op vrije voeten gesteld. De ex-president van de Amsterdamse Hells Angels werd vorige week opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het beramen van een aanslag op Heineken-ontvoerder Willem Holleeder. Het openbaar ministerie gaat in beroep tegen de uitspraak.

De rechter-commissaris oordeelde dat er onvoldoende ernstige bezwaren waren om de verdachten nog langer vast te houden. Ze blijven wel verdachten in de zaak.

De mannen werden opgepakt nadat de advocaat van de Hells Angels, Vincent Kraal, had verklaard dat Willem van B. oneervol uit de club was gezet vanwege het beramen van een aanslag op Holleeder. De opdracht voor die aanslag zou van de geliquideerde vastgoedhandelaar Endstra zijn gekomen.

Advocaat M. van Gessel van Willem van B. overweegt stappen tegen De Telegraaf, justitie en Kraal, omdat zijn cliënt door hun toedoen schade heeft geleden. Volgens Van Gessel heeft zijn cliënt bij de politie alleen verklaard dat hij op geen enkele wijze betrokken is bij een moordcomplot. Een woordvoerder van het openbaar ministerie bevestigt dat Kraals uitlatingen de aanleiding waren om tot arrestatie over te gaan.