Bouw van stadion FC Groningen fors later afgerond

De bouw van het nieuwe Euroborg-stadion van FC Groningen heeft drie maanden vertraging opgelopen. Dat heeft de betrokken bouwcombinatie gisteren bekendgemaakt. De club kan het stadion nu niet, zoals gepland, aan het begin van het seizoen 2005-2006 betrekken. Stagnatie in de productie en levering van de betonconstructies is de belangrijkste oorzaak van de vertraging, aldus de bouwcombinatie. Directeur H. Nijland van FC Groningen noemt de stagnatie van de bouw rampzalig. ,,Het is voor ons onmogelijk om tijdens het lopende seizoen te verhuizen. Een verhuizing van een eredivisieclub doe je niet even tussen de soep en de aardappelen door.'' Bovendien zijn de financiële consequenties voor FC Groningen onzeker. De begroting van de club is voor het volgende seizoen ingericht op het veel grotere nieuwe stadion. ,,Daarom eist FC Groningen dat het stadion in september speelklaar is'', meldde Nijland. In de Euroborg kunnen 20.000 supporters terecht, tegen 12.500 in het huidige Oosterparkstadion.