Zanger Cantat naar Frankrijk om straf uit te zitten

De Franse rockzanger Bertrand Cantat keert morgen terug naar Frankrijk om in zijn vaderland zijn straf uit te zitten. Dit hebben de Litouwse autoriteiten vandaag meegedeeld. Cantat is veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor het doden van zijn vriendin Marie Trintignant vorig jaar juli. De zaak heeft in Frankrijk voor veel beroering gezorgd, doordat Cantat en Trintignant in dat land een grote faam hebben. Marie Trintignant was een bekende actrice, Cantat de zanger-componist van de popgroep Noir Désir. Cantat sloeg zijn vriendin tijdens een ruzie in een hotel in Vilnius, waar zij opnamen makate voor een film van haar moeder Nadine. Zij raakte in coma en stierf een week later. Cantat heeft altijd volgehouden haar niet opzettelijk te hebben gedood.