Vrouw erft eerste druk Shakespeare

Een Britse vrouw heeft van een haar onbekende nicht een exemplaar van de eerste druk van Shakespeare-stukken uit 1623 geërfd. Het boek is een van de zes in privé-bezit zijnde exemplaren van de 750 die indertijd gedrukt zijn. Literatuurkenners zeiden tegen Britse media dat het gaat om een van de belangrijkste uitgaven in de Engelse taal. Anne Humphries uit Stockport kreeg het boek First Folio of Comedies, Histories and Tragedies onlangs in handen uit de erfenis van een haar totaal onbekende verre nicht die twee jaar geleden overleed. ,,Ik wist meteen dat het iets heel bijzonders was'', zei ze tegen de BBC. De erfgename laat het boek veilen op 7 oktober bij het veilinghuis Bloomsbury Auctions. Zij hoopt dat het in handen van een museum komt ,,omdat het publiek het moet kunnen zien''.