Succes vrouwen Selinger

De Nederlandse volleybalsters hebben het kwalificatietoernooi voor de World Grand Prix 2005 winnend afgesloten, zonder één nederlaag te lijden. Onder debuterend bondscoach Avital Selinger werd Bulgarije met 3-0 (25-17, 25-23 en 25-22) verslagen. Een dag eerder plaatste Nederland zich al voor de financieel en sportief aantrekkelijke Grand Prix met een overwinning op medekoploper Duitsland: 3-1 (25-18, 25-22, 22-25 en 25-10). Behalve Nederland kwalificeerden zich ook Duitsland en Polen voor het prestigieuze toernooi, dat 830.000 euro aan prijzengeld heeft.

Selinger was zeer tevreden over het team. De ploeg bruist, is energiek en heeft ideeën. ,,Ik ben bijzonder tevreden met de manier waarop we hier hebben gespeeld. Daaraan hebben we onze kwalificatie te danken. Maar ik ben er ook van overtuigd dat we nog beter kunnen. Er is nog alle ruimte om te groeien.''

De ploeg van Selinger stond in vijf duels slechts twee sets af. ,,Het geeft extra veel voldoening dat we het toernooi hebben gewonnen'', zei de oud-international.